Preskoči na glavni sadržaj

Cipele ili frizura?

Malo toga utječe na naš izgled kao što to čini naša frizura. Po boji kose nas procjenjuju, pričaju viceve, ocjenjuju našu (ne)inteligenciju, brinete su odlične za brak, plavuše su sexy i glupe, nevjerne, crvenokose su vatrene, crnke pametne....... Bezbroj je apsurdnih stereotipa. Naravno da boja kose ne govori ništa o našoj inteligenciji.

Osobnost je već druga priča, frizurom ističemo svoju ženstvenost, romantičnu ili divlju stranu, strogoću ili nježnost, inventivno ili staromodno poimanje svijeta (sebe).

Frizure mijenjamo ovisno o raspoloženju, emocionalnoj praznini , frizurom obilježavamo neke važne promjene i događaje u našem životu i ona je dio slike kojom predstavljamo sebe.

Zašto je onda većina žena spremna izdvojiti tisuće kuna za nove cipele, koje većina muškaraca neće ni primjetiti, a u isto vrijeme hodati s dosadnom punđom na vrhu glave i ispranom bojom na kosi?

Nisu svi dobri frizeri bolesno skupi, čak i najlošiji frizer će Vam vjerojatno napraviti bolju frizuru nego što to Vi
možete sami sebi . Moje mišljenje je da bez lijepe kose nema dobrog stila.
Svejedno da li je kosa kratka, duga, ravna ili kovrčava, plava ili crna- naglasak uvijek treba biti na njezi.
Kvalitetni preparati koji je neće isušivati, zamastiti prebrzo, otežati plus redovni odlasci frizeru i na dobrom ste putu.

Vjerujem da je većini žena jedan od ljepših osjećaja imati novu, lijepu frizuru, osjećati mekoću kose pod prstima. Kose koja prekrasno miriše svakim našim pokretom!

Ili ipak mislite da su muškarcu Vaše cipele zavodljivije?! I don't think so. :)

                                                                                                                                   Ana-Marija H.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Moji savjeti ako tražite posao u Dublinu...

Bok ekipa. Za promjenu nećemo puno o meni, nego ću pokušati pomoći nekima od vas. Kao što znate nisam dugo ovdje, tek nešto manje od 3 mjeseca, ali s obzirom da imam specifično zanimanje (udovoljavanje ljudskim željama, idejama, fiks idejama...:) ) i s obzirom da sam u prvih 5 dana uspjela dobiti posao, dati otkaz i naći novi posao, mislim da sam ipak pohvatala neke važne stvari. Puno mailova mi stiže sa raznim pitanjima i odgovaram svima, a ovo je nešto što djeluje nevažno a u mom slučaju se ispostavilo kao jako važno.

Prvi dani u Dublinu...

U ovim blogovima ću opisivati svoja iskustva i dojmove o mom novom domu, Dublin-u, u Irskoj.
Ideja se rodila spontano, nakon višegodišnjih neuspješnih prijava za USA Green Card Lottery -
nismo dobili na lotu :) Muž je prije nekoliko godina radio na Bermudima i zbog mene se odrekao odličnog posla i vratio u RH.
Ja sam vodila prilično uspješan i zanimljiv život, ali njega nitko nije posebno cijenio bez obzira na edukacije i internacionalno iskustvo i bili smo sve nezadovoljniji životom u Zagrebu.
 Dakle, ideja se rodila nakon ulaska Hrvatske u EU, posebno
nakon što sam pratila neke postove u Facebook grupi "Idemo u UK i Irsku" i krenula istraživati.
Kad sam došla do informacije da bih ovdje (u Dublinu) zarađivala odlično, i da nam se nude broje prilike za bolji život, odluka je bila laka- WE ARE MOVING TO DUBLIN :)

Pričajući sa prijateljicom u salonu o toj ideji, rekla mi je da ima dobru prijateljicu koja živi već niz godina u
Dublinu i da će me spojiti s njom. Nekako u isto v…

U Irskoj, sol nije obogaćena jodom, što može dovesti do raznih mentalnih problema…

U Irskoj, sol nije obogaćena jodom, što može dovesti do raznih mentalnih problema, problema sa štitnjačom, te poremećaja kod razvoja mozga nerođene djece. Neke stvari uzimamo zdravo za gotovo, ali prilikom selidbe u novu zemlju, pojavljuje se mnogo stvari o kojima nismo ni razmišljali, a nemamo ni relevantne informacije, ponekad od životne važnosti. Zbog bolje ekonomske situacije i razvijenosti zemlje, automatski mislimo da sve funkcionira jednako ili bolje nego u našoj domovini. Ali nije uvijek tako. Cijela kolumna klikni ovdje...