Preskoči na glavni sadržaj

Moji mali trikovi za lijepu kosu....Postoje male tajne kako kosu učiniti još ljepšom.

Pravilo br. 1
Svaki puta šamponirajte kosu dva puta, kvalitetnim šamponom prilagođenim Vašem tipu kose. Nakon toga stavite regenerator(ako je kosa u dobrom stanju ili imate masno vlasište) ili masku ukoliko vam je kosa suha i oštećena.
Pravilo br. 2
Uvijek je isperite detaljno, što duže, ne pretoplom vodom, jer će je toplina dodatno isušiti, a također i zamastiti. 2 u 1 :)
Pravilo br. 3
Preparate stavljajte umjereno, u malim količinama, kako nebi otežali i zamastili kosu.

Pravilo br. 4
Nikada ali nikada nemojte kosu trljati ručnikom, time oštećujete kutikulu kose. Dovoljno je umotati je u ručnik na kratko. Ovo pravilo nije važno za kratku kosu, a za muškarce uopće ne vrijedi, kod njih je baš obrnuto-trljajte vlasište ručnikom što češće, jer poboljšava mikrocirkulaciju i dovodi više hrane u korijen kose, te pomaže kod problema ispadanja kose.
Pravilo br. 5
Također – nikada ne češljate agresivno kosu, iz istog razloga -puca i oštećuje se svakim agresivnim potezom. Usput Vam i potiče pojačan rad žlijezda lojnica i zamašćuje kosu. A to nikako ne volimo, zar ne?! :)
Pravilo br. 6
Ako nemate novaca za profesionalnu njegu koja jedino može obnoviti suhu i oštećenu kosu – tretirajte je sami, prirodno ………………Moj trik – par sati prije pranja kosu obilno natopite maslinovim uljem, da izgleda mokro, umotajte je u ručnik i ostavite što duže tako…………..nakon toga kosu operite uobičajeno.
Pravilo br. 7
Što rjeđe kosu stavljajte u rep ili punđu, gumice (posebno gumene) je oštećuju………
Pravilo br. 8
Hranite kosu iznutra. Hranite se što zdravije i bez rigoroznih dijeta, vitamini također pomažu.
Pravilo br. 9
Ako si možete priuštiti bolje preparate -  učinite to. U drogerijama nisu toliko kvalitetni, drugačiji je sastav, tehnologija i ne djeluju dubinski. Profesionalni preparati su često visokokoncentrirani, traju i nekoliko puta duže, jer se stavljaju na kosu u vrlo malim količinama. Kad se sve to uzme u obzir, financijske razlike nema, a učinak na kosu je itekako vidljiv  i opipljiv :) 
Pravilo br. 10
Redovito šišanje vrhova.
Nitko ne voli da mu frizer previše skrati kosu, a jedan od najboljih načina da se to spriječi je redovito šišanje. Većina žena radi istu grešku- mjesecima ne skraćuju vrhove, kosa je suha, ispucana, teško se fenira, petlja se, trošite puno više preparata i vremena da je učinite lijepom.
Kada napokon dođete frizeru- morat ćete ošišati minimalno 5-10 cm da se maknu svi oštećeni vrhovi. Vraćamo se na početak pravila br.10- Šišajte se svaki mjesec i nikad neće biti prolivenih suza zbog izgubljenih centimetara kose :)


Do čitanja, Vaša Ana-Marija :)

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Moji savjeti ako tražite posao u Dublinu...

Bok ekipa. Za promjenu nećemo puno o meni, nego ću pokušati pomoći nekima od vas. Kao što znate nisam dugo ovdje, tek nešto manje od 3 mjeseca, ali s obzirom da imam specifično zanimanje (udovoljavanje ljudskim željama, idejama, fiks idejama...:) ) i s obzirom da sam u prvih 5 dana uspjela dobiti posao, dati otkaz i naći novi posao, mislim da sam ipak pohvatala neke važne stvari. Puno mailova mi stiže sa raznim pitanjima i odgovaram svima, a ovo je nešto što djeluje nevažno a u mom slučaju se ispostavilo kao jako važno.

Prvi dani u Dublinu...

U ovim blogovima ću opisivati svoja iskustva i dojmove o mom novom domu, Dublin-u, u Irskoj.
Ideja se rodila spontano, nakon višegodišnjih neuspješnih prijava za USA Green Card Lottery -
nismo dobili na lotu :) Muž je prije nekoliko godina radio na Bermudima i zbog mene se odrekao odličnog posla i vratio u RH.
Ja sam vodila prilično uspješan i zanimljiv život, ali njega nitko nije posebno cijenio bez obzira na edukacije i internacionalno iskustvo i bili smo sve nezadovoljniji životom u Zagrebu.
 Dakle, ideja se rodila nakon ulaska Hrvatske u EU, posebno
nakon što sam pratila neke postove u Facebook grupi "Idemo u UK i Irsku" i krenula istraživati.
Kad sam došla do informacije da bih ovdje (u Dublinu) zarađivala odlično, i da nam se nude broje prilike za bolji život, odluka je bila laka- WE ARE MOVING TO DUBLIN :)

Pričajući sa prijateljicom u salonu o toj ideji, rekla mi je da ima dobru prijateljicu koja živi već niz godina u
Dublinu i da će me spojiti s njom. Nekako u isto v…

U Irskoj, sol nije obogaćena jodom, što može dovesti do raznih mentalnih problema…

U Irskoj, sol nije obogaćena jodom, što može dovesti do raznih mentalnih problema, problema sa štitnjačom, te poremećaja kod razvoja mozga nerođene djece. Neke stvari uzimamo zdravo za gotovo, ali prilikom selidbe u novu zemlju, pojavljuje se mnogo stvari o kojima nismo ni razmišljali, a nemamo ni relevantne informacije, ponekad od životne važnosti. Zbog bolje ekonomske situacije i razvijenosti zemlje, automatski mislimo da sve funkcionira jednako ili bolje nego u našoj domovini. Ali nije uvijek tako. Cijela kolumna klikni ovdje...