Preskoči na glavni sadržaj

Moji mali trikovi za lijepu kosu....



Postoje male tajne kako kosu učiniti još ljepšom.

Pravilo br. 1
Svaki puta šamponirajte kosu dva puta, kvalitetnim šamponom prilagođenim Vašem tipu kose. Nakon toga stavite regenerator(ako je kosa u dobrom stanju ili imate masno vlasište) ili masku ukoliko vam je kosa suha i oštećena.
Pravilo br. 2
Uvijek je isperite detaljno, što duže, ne pretoplom vodom, jer će je toplina dodatno isušiti, a također i zamastiti. 2 u 1 :)
Pravilo br. 3
Preparate stavljajte umjereno, u malim količinama, kako nebi otežali i zamastili kosu.

Pravilo br. 4
Nikada ali nikada nemojte kosu trljati ručnikom, time oštećujete kutikulu kose. Dovoljno je umotati je u ručnik na kratko. Ovo pravilo nije važno za kratku kosu, a za muškarce uopće ne vrijedi, kod njih je baš obrnuto-trljajte vlasište ručnikom što češće, jer poboljšava mikrocirkulaciju i dovodi više hrane u korijen kose, te pomaže kod problema ispadanja kose.
Pravilo br. 5
Također – nikada ne češljate agresivno kosu, iz istog razloga -puca i oštećuje se svakim agresivnim potezom. Usput Vam i potiče pojačan rad žlijezda lojnica i zamašćuje kosu. A to nikako ne volimo, zar ne?! :)
Pravilo br. 6
Ako nemate novaca za profesionalnu njegu koja jedino može obnoviti suhu i oštećenu kosu – tretirajte je sami, prirodno ………………Moj trik – par sati prije pranja kosu obilno natopite maslinovim uljem, da izgleda mokro, umotajte je u ručnik i ostavite što duže tako…………..nakon toga kosu operite uobičajeno.
Pravilo br. 7
Što rjeđe kosu stavljajte u rep ili punđu, gumice (posebno gumene) je oštećuju………
Pravilo br. 8
Hranite kosu iznutra. Hranite se što zdravije i bez rigoroznih dijeta, vitamini također pomažu.
Pravilo br. 9
Ako si možete priuštiti bolje preparate -  učinite to. U drogerijama nisu toliko kvalitetni, drugačiji je sastav, tehnologija i ne djeluju dubinski. Profesionalni preparati su često visokokoncentrirani, traju i nekoliko puta duže, jer se stavljaju na kosu u vrlo malim količinama. Kad se sve to uzme u obzir, financijske razlike nema, a učinak na kosu je itekako vidljiv  i opipljiv :) 
Pravilo br. 10
Redovito šišanje vrhova.
Nitko ne voli da mu frizer previše skrati kosu, a jedan od najboljih načina da se to spriječi je redovito šišanje. Većina žena radi istu grešku- mjesecima ne skraćuju vrhove, kosa je suha, ispucana, teško se fenira, petlja se, trošite puno više preparata i vremena da je učinite lijepom.
Kada napokon dođete frizeru- morat ćete ošišati minimalno 5-10 cm da se maknu svi oštećeni vrhovi. Vraćamo se na početak pravila br.10- Šišajte se svaki mjesec i nikad neće biti prolivenih suza zbog izgubljenih centimetara kose :)


Do čitanja, Vaša Ana-Marija :)

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Razgovarala sam sa Simone Manojlović ususret ovotjednom “Fashion Week Zagreb”

Razgovarala sam sa Simone ususret ovotjednom “Fashion Week  Zagreb”....  Zagrepčanka Simone Manojlović  poznata je modna dizajnerica koja radi na relaciji Zagreb-Milano-Tunis. Nakon školovanja u Zagrebu u školi Primjenjene umjetnosti i dizajna te na Tekstilno Tehnološkom fakultetu odlazi na doškolovanje u Milano na prestižnu Haute Future Fashion Academy, gdje  je osvojila nagradu za dizajn....  Fashion kolumna...  

U Irskoj, sol nije obogaćena jodom, što može dovesti do raznih mentalnih problema…

U Irskoj, sol nije obogaćena jodom, što može dovesti do raznih mentalnih problema, problema sa štitnjačom, te poremećaja kod razvoja mozga nerođene djece. Neke stvari uzimamo zdravo za gotovo, ali prilikom selidbe u novu zemlju, pojavljuje se mnogo stvari o kojima nismo ni razmišljali, a nemamo ni relevantne informacije, ponekad od životne važnosti. Zbog bolje ekonomske situacije i razvijenosti zemlje, automatski mislimo da sve funkcionira jednako ili bolje nego u našoj domovini. Ali nije uvijek tako. Cijela kolumna klikni ovdje...

Moji savjeti ako tražite posao u Dublinu...

B ok ekipa. Za promjenu nećemo puno o meni, nego ću pokušati pomoći nekima od vas. Kao što znate nisam dugo ovdje, tek nešto manje od 3 mjeseca, ali s obzirom da imam specifično zanimanje (udovoljavanje ljudskim željama, idejama, fiks idejama...:) ) i s obzirom da sam u prvih 5 dana uspjela dobiti posao, dati otkaz i naći novi posao, mislim da sam ipak pohvatala neke važne stvari. Puno mailova mi stiže sa raznim pitanjima i odgovaram svima, a ovo je nešto što djeluje nevažno a u mom slučaju se ispostavilo kao jako važno.