Preskoči na glavni sadržaj

Princezin dvorac....

  
Prvo da vam zahvalim svima na čitanju, totalno ste me iznenadili, čak 2 portala prenose moje blogove, a čitate me od Hrvatske, BiH, Srbije, Velike Britanije, Irske, Švedske, Grčke, Njemačke pa do Kanade i Amerike :D Wooohooo, kolko nas ima.... :) Hvala puno.
Nedjelju smo proveli razgledavajući prekrasan dvorac u predgrađu Dublina... Do njega vodi s glavne ceste prekrasna šetnica prepuna drveća i raznog bilja, od palmica do cvijeća i neizbježan lijepo pokošen travnjak.
Dvorac je fantastičan, kule obrasle u bršljan, kamene stepenice, a imanje se prostire na tisuće i tisuće kvadratnih metara, jednostavno nezaboravan prizor. Napokon sam pronašla svoj davno izgubljeni dvorac :)
Koliko znam prabaka mi je bila austro-ugarska grofica, ali se odrekla svega zbog pradjede... Da, znam da je ovaj dvorac u Irskoj, a ne u Austriji, al pustite me da maštam...:) Kćer kaže da nisam ja nikakva princeza, nego kraljica, a ona je princeza. Smart girl. Pored dvorca se nalazi botanički vrt u koji nismo mogli uć jer je bilo prekasno, a ovaj put nismo uspjeli ni u dvorac ući iz istog razloga, ali ispravit ćemo to već idući vikend. Najviše me u Irskoj iznenadilo vrijeme, da, ponekad pada kišica, ali ni blizu toliko dosadna kao u Zagrebu, čak sam na internetu pronašla službene podatke o godišnjoj količini padalina i Zagreb vodi za nekih 10%. tak da, sve one priče padaju u vodu. Ovdje je sada dnevna temperatura između 16-19, a noću od 12-15 stupnjeva C, dok je u Zg noću 2 stupnja C. Zasad mi se jako sviđa ova morska klima.


Danas sam opet radila od 7.30h, ne sviđa mi se baš dizanje u 6h ujutro, moji zagrebački klijenti znaju zašto :) Malo sam imala običaj kasniti ujutro, radno vrijeme od 10h, pa se pojavim oko pola 11h, e, da , gone with the wind, sad slijedi ozbiljnost. Ujutro je još mrak i dart je poluprazan, ali totalno je cool prolaziti tik pored zgrade Google-a koji je btw. jednu stanicu udaljen od salona u kojem radim. Zgrada je uz samu stanicu darta, doslovno se ulazi sa stanice u zgradu i rano ujutro vidim većinu ureda, restoran, gym i stvarno je impresivno... Nakon toga slijedi moja stanica, uz koju je prekrasan stadion, osvijetljen po noći, izgleda kao svemirski brod, NLO, kao da lebdi u zraku. Pa siđem i šećem uz ogromne vile, sve neki konzulati, sudovi i američka ambasada. IBM je također u blizini. I naravno Sturbucks :D Kad ne stignem pored stana do njega, čeka me drugi pored salona. Pa se sjetim svoje drage sestričnice koja me mrzi zbog toga. :P
U salonu opet živopisan klijent, na bojanju kose, gospodin u godinama, zabavan i glasan, fura odijelo od tvida i crne starke, a zurka Mr. Bean, ali u plavom izdanju. :) Klijent od kolegice Brazilke, zaustavio me u salonu riječima "odkud si ti" kad sam rekla kaže on "ooooo Croaaatia, beautiful country, never been there" Hahhaha, al glavno da je beautiful. I doda da smo imali lošu prošlost i pita jel sad sigurno. Skoro sam mu rekla da nije, da bombe padaju svaki dan, al moram biti pristojna. Pita gdje sam učila engleski, rekoh "Nigdje, pokupila usput iz filmova", opet ista priča "whaaaat? really? unbeliveable, fantastic" Uglavnom kaže da je iz Londona, ali živi ovdje... I da, dobila sam ugovor i priručnik tvrtke na 30 stranica :) Ugovor na 17 stranica. Sve su pokrili, od mobinga, seksualnog uznemiravanja i još puno stvari koje su naravno povjerljive i neću o njima pisati jer planiram potpisati taj ugovor a u njemu je naravno i stavka o povjerljivosti informacija :D :p Idem, umorna sam pa ću početi pisati gluposti (veće nego inače). Pusa curama, pozdrav dečkima, see you :) Ana.







Primjedbe

  1. Kraljico, uz pomoć Internet-a, tvojih opisa i naše mašte provozati ćemo se dart-om kraj Google zgrade, popiti kavicu u Starbucks-u i doći na frizuru. :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ;) Uskoro ću postirati više slika pa će biti još lakše doživjeti čari Dublina.....

      Izbriši
  2. Odgovori
    1. Najčešće je dosad bilo suho uz povremeni "light rain showers"... rominja nakratko.. Inače kažu da je malo više kišovito... vidjet ćemo..

      Izbriši
    2. umm mislio sam na zgodan red riječi u rečenici :) kiša-voda koja pada

      Izbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Razgovarala sam sa Simone Manojlović ususret ovotjednom “Fashion Week Zagreb”

Razgovarala sam sa Simone ususret ovotjednom “Fashion Week  Zagreb”....  Zagrepčanka Simone Manojlović  poznata je modna dizajnerica koja radi na relaciji Zagreb-Milano-Tunis. Nakon školovanja u Zagrebu u školi Primjenjene umjetnosti i dizajna te na Tekstilno Tehnološkom fakultetu odlazi na doškolovanje u Milano na prestižnu Haute Future Fashion Academy, gdje  je osvojila nagradu za dizajn....  Fashion kolumna...  

U Irskoj, sol nije obogaćena jodom, što može dovesti do raznih mentalnih problema…

U Irskoj, sol nije obogaćena jodom, što može dovesti do raznih mentalnih problema, problema sa štitnjačom, te poremećaja kod razvoja mozga nerođene djece. Neke stvari uzimamo zdravo za gotovo, ali prilikom selidbe u novu zemlju, pojavljuje se mnogo stvari o kojima nismo ni razmišljali, a nemamo ni relevantne informacije, ponekad od životne važnosti. Zbog bolje ekonomske situacije i razvijenosti zemlje, automatski mislimo da sve funkcionira jednako ili bolje nego u našoj domovini. Ali nije uvijek tako. Cijela kolumna klikni ovdje...

Moji savjeti ako tražite posao u Dublinu...

B ok ekipa. Za promjenu nećemo puno o meni, nego ću pokušati pomoći nekima od vas. Kao što znate nisam dugo ovdje, tek nešto manje od 3 mjeseca, ali s obzirom da imam specifično zanimanje (udovoljavanje ljudskim željama, idejama, fiks idejama...:) ) i s obzirom da sam u prvih 5 dana uspjela dobiti posao, dati otkaz i naći novi posao, mislim da sam ipak pohvatala neke važne stvari. Puno mailova mi stiže sa raznim pitanjima i odgovaram svima, a ovo je nešto što djeluje nevažno a u mom slučaju se ispostavilo kao jako važno.