Preskoči na glavni sadržaj

Što rade cure u Irskoj u 3h ujutro? :D

Hi! Naslušala sam se o ljubavi između iraca i alkohola, ali definitivno nisam očekivala da je baš toliko jaka, haha :) Živimo u zaštićenom kompleksu, sa visokim željeznim vratima, otključavaju se kad ukucaš pin ili daljinskim, također su postavljene i kamere. Prizemni stan nam gleda na ulicu i marinu, a donji dio prozora nam je zaštićen željeznom ogradicom. Nedavno nas je usred noći probudila buka, netko nam je svom snagom udarao po toj ogradi, baš je bilo grozno, naravno prva pomisao je bila "provalnik".... Kad ono...presmiješna scena, neke cure pokušavaju otvoriti bocu piva na našem prozoru... I lupaju one i lupaju, dok nije naišao neki lik, također s bocom u ruci i otvorio im pivu sa svojom pivom, čep o čep.....Ahahahahah.... I to sve u našem prigradskom mirnom kvartiću. Što se tek događa u centru, ne želim ni pomišljati :D Glavno da su preko dana svi jako fini i tihi i mirni, sve sama aristokracija. :D Ovdje naprimjer, gotovo nikad me nijedan muškarac ni ne pogleda, prolaze posvuda potpuno nezainteresirani, dok u Hrvatskoj ne znaš di bi gledao od neugode koliko neki prakticiraju "buljenje" :) Ili sam se jako poružnila u ovih mjesec dana ovdje ili su oni pristojna nacija. Danju. Neke cure ovdje kažu da su potpuno drugačiji po noći kad ih alkohol i ostale supstance ohrabre.
Vozili smo se u busu na kat, najviše je uživala kćerkica. Opet smo bili u dvorcu i jedva čekamo napokon otići do Grafton Streeta, Temple Streeta, prošlo je skoro mjesec dana, proletilo a još nismo vidjeli najosnovnije. Ne žalim se, radi se i sve je kak treba biti. Možda ovaj vikend ako nas vrijeme pomazi. Dosad je suho i često sunčano, temperature proljetno-jesenske, ugodne, noći nisu prehladne, nekad puše hladan vjetar... Danas me kiša oprala, padala je jako ujutro kad sam kćer vodila u školu, kišobran nije puno pomogao, jer su mi čizmice bile potpuno mokre, pa uskoro planiram nabaviti neke slatke gumene, neda mi se kisnuti. Sad, popodne, je opet sunčano, planiramo do plaže po nove školjkice...:) Ovih dana mi stiže prijateljica iz Zagreba, već je dogovoreno da nam ponekad pričuva dječicu pa se jaaaaako veselim ponekoj večerici, pozvao nas je jedan dečko iz Zg što živi u Dublinu da izađemo s njim i njegovim društvom uskoro. Can't wait!! Napokon malo zabave. Za razliku od baka u Zagrebu koje smatraju da do 18. godine djetetovog života roditelji nemaju pravo otić u kino, vjerujem da nas frendica neće prijekorno gledati ako dođemo doma iza ponoći, hehe.
U međuvremenu sam još jednom uspjela zakasniti na posao :/ Ne mojom krivicom. Dođem na stanicu na vrijeme i kaže mi lik "in 2 minutes on the first side". I tako čekam ja na toj istoj strani, desnoj, kao i svaki dan, peron br 1. Nakon 5 min nema vlaka, odoh pitati stričeka, a on mi kaže "nisi me slušala, rekao sam na prvoj strani, preko puta" a ja kao wtf?! Dosad je uvijek bio na ovoj strani za taj smjer. Ali, ne, ovdje postoje tračnice koje skreću iz jednog u drugi smjer, a vozač se premjesti na skroz drugu stranu vlaka. Što je najgore opet je bila subota u igri, u salonu je bila i managerica i vlasnica, sve djelatnice, bar 6 klijentica, jednoj sam trebala bojati kosu, pa je to preuzela brazilka. Objasnila sam im situaciju i bila sva pod stresom. Nisu baš bile oduševljene, ali srećom očito im se sviđa moj rad i klijenti me super prihvaćaju pa me jučer pitala vlasnica "jesi se snašla s dartom danas?" rekoh "jesam" i objasnim joj još jednom što se dogodilo, malo se nasmijala i rekla "ako se to opet dogodi, javi nam da znamo" , rekoh "zvala sam puno puta, nitko se nije javljao", pa je rekla "a da, bila je gužva". Uglavom, prošlo je sve o.k. što je i u redu, ipak sam nova u zemlji.
Do čitanja, kissi-kissi :D Ana

Primjedbe

  1. Da ne zaboravim, pohvale na novim bojama i dizajnu bloga. Nemoj više kasniti, a ako se ipak dogodi šalji SMS, e-mail... pismene tragove. :-) I dobar provod u večernjim satima!

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Razgovarala sam sa Simone Manojlović ususret ovotjednom “Fashion Week Zagreb”

Razgovarala sam sa Simone ususret ovotjednom “Fashion Week  Zagreb”....  Zagrepčanka Simone Manojlović  poznata je modna dizajnerica koja radi na relaciji Zagreb-Milano-Tunis. Nakon školovanja u Zagrebu u školi Primjenjene umjetnosti i dizajna te na Tekstilno Tehnološkom fakultetu odlazi na doškolovanje u Milano na prestižnu Haute Future Fashion Academy, gdje  je osvojila nagradu za dizajn....  Fashion kolumna...  

U Irskoj, sol nije obogaćena jodom, što može dovesti do raznih mentalnih problema…

U Irskoj, sol nije obogaćena jodom, što može dovesti do raznih mentalnih problema, problema sa štitnjačom, te poremećaja kod razvoja mozga nerođene djece. Neke stvari uzimamo zdravo za gotovo, ali prilikom selidbe u novu zemlju, pojavljuje se mnogo stvari o kojima nismo ni razmišljali, a nemamo ni relevantne informacije, ponekad od životne važnosti. Zbog bolje ekonomske situacije i razvijenosti zemlje, automatski mislimo da sve funkcionira jednako ili bolje nego u našoj domovini. Ali nije uvijek tako. Cijela kolumna klikni ovdje...

Moji savjeti ako tražite posao u Dublinu...

B ok ekipa. Za promjenu nećemo puno o meni, nego ću pokušati pomoći nekima od vas. Kao što znate nisam dugo ovdje, tek nešto manje od 3 mjeseca, ali s obzirom da imam specifično zanimanje (udovoljavanje ljudskim željama, idejama, fiks idejama...:) ) i s obzirom da sam u prvih 5 dana uspjela dobiti posao, dati otkaz i naći novi posao, mislim da sam ipak pohvatala neke važne stvari. Puno mailova mi stiže sa raznim pitanjima i odgovaram svima, a ovo je nešto što djeluje nevažno a u mom slučaju se ispostavilo kao jako važno.