Preskoči na glavni sadržaj

Dublin Port & Shopping mania...

Hello! Waaasss uppp?! Evo mene opet, taman kad ste mislili da ste me se riješili :P Svašta mi se nešto događa, ali ništa spektakularno. Prošlo je punih 2 mjeseca otkako sam ovdje. Napokon sam vidjela lijepu luku, Grafton street i prošetala gradom... Oduševio nas je moderan i mlad jazz, funky band koji je svirao (plesao) na Grafton Streetu. Dečki su zaradili barem 60 eura u 5 minuta, od prodaje sprženih cd-a sa svojim pjesmama. Cool. Još nas se više dojmio dečko bez ruke koji je svirao neki puhački instrument, Sinatrin "My way" i ostale klasike... Dublinska luka je super, mogu se iznajmiti bicikli, naravno, nije kao kod nas da netko stoji, smrzava se i naplaćuje to, ovdje stoji aparat pored :) Brzinski smo obišli shopping centar, koji je prekrasan, izgleda kao neko ogromno kazalište sa bijelim balkonima... Al tamo se nismo zadržavali jer shoping centre volim samo nakratko kad odem u brzinski shoping. Ja sam totalno netipična žena, vidim, provjerim cijenu, isprobam, kupim, odem... Ne vodim frendice, ne zanimaju me tuđa mišljenja i uvijek kupim ono što ja mislim da je o.k. Nekad fulam, al jbg, bar ne provodim dane u zagušljivim napornim centrima. I sva sreća ne patim na markice :) Osim na markiranu kozmetiku i preparate za kosu.
Riknuo mi je mobitel koji imam više od 3 godine, danas sam kupila novi, trebalo mi je punih 10 minuta da odlučim koji, prebacim se na drugu tarifu, platim i odem iz dućana :) Nakon toga sam opet malo poharala dućane i kupila svašta nešto. Najviše raznih varijacija male crne haljinice za posao. Definitivno više ne nosim karticu sa sobom, osjećam grižnju savjesti, podsvjesno nikako da se riješim onog osjećaja "joj, moram platiti 20 računa, moram paziti". Jer kad imate obrt do zadnjeg dana u mjesecu čovjek ne zna koliko mu novaca ostaje( ne puno, najčešće :)) i nema neplaniranih troškova unutar mjeseca. Uh, ta Hrvatska me stvarno istraumatizirala s tom vječnom recesijom. Ovdje mi sjeda plaća svaki tjedan. Kad mi nešto nije kak bih htjela (ili kak zaslužujem) na poslu samo si preračunam zarađene eure u kune i odmah mi bude lakše.
Nijemac iz Goole-a je opet bio na šišanju, tražio je isključivo mene :) A jučer sam dobila još jednog nijemca iz Googlea kao stalnu mušteriju :) Pričao mi je kak je raditi tamo. Kaže da je super, jako zdrava atmosfera, imaju 4 kantine, teretanu i bazen (to sam vidjela iz Darta). Preko 30 nacionalnosti radi tamo i kaže da je atmosfera kao na faksu, razni jezici, nitko ne gleda kako je netko obučen niti se ljude po tome procjenjuje. Još jedan dokaz onoga što sam već znala - najveći i najpametniji su najjednostavniji i ne opterećuju se takvim trivijalnostima. Samo iskompleksirani ljudi (i sponzoruše) misle da je netko bolji ako ima skuplju odjeću, auto... Irkinje su poprilično opsjednute odjećom i izgledom općenito pa ih redovno sve viđam u istoj crnoj jakni ili kaputiću, istih dužina kose, boje kose su im najčešće brineta kao Kate Middeltone ili izblajhani pramenovi. Ima naravno i prirodno narančastih žena, čija kosa mi je prekrasna. Kad se spreme za van izgledaju baš kao glavne akterice MTV-evog reallitya "Geordie Shore", umjetni nokti, umjetne trepavice, 2kg pudera, pete do plafona, minicu tražiš povećalom... Jedan dan sam "uživala" u pogledu na gaće od neke cure u autobusu. Onak "simpa" prizor- bijele gaće ispod prozirnih crnih hulahopki. Whatever....
Upoznali smo jako dragog dečka iz Osijeka, živi blizu nas, došao je nedavno ovdje, našao posao, stan i počeo pisati o životu u Irskoj za jedan portal :) Bio je kod nas doma na pivi (ja mrzim pivu btw.), oduševio je klince, Nina ga je nagovorila da sjedi na podu, svira imaginarne bubnjeve i pjeva :) A oni su njemu otplesali Gangnam Style.... Talk to you soon....By :)
Ana

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Moji savjeti ako tražite posao u Dublinu...

Bok ekipa. Za promjenu nećemo puno o meni, nego ću pokušati pomoći nekima od vas. Kao što znate nisam dugo ovdje, tek nešto manje od 3 mjeseca, ali s obzirom da imam specifično zanimanje (udovoljavanje ljudskim željama, idejama, fiks idejama...:) ) i s obzirom da sam u prvih 5 dana uspjela dobiti posao, dati otkaz i naći novi posao, mislim da sam ipak pohvatala neke važne stvari. Puno mailova mi stiže sa raznim pitanjima i odgovaram svima, a ovo je nešto što djeluje nevažno a u mom slučaju se ispostavilo kao jako važno.

Prvi dani u Dublinu...

U ovim blogovima ću opisivati svoja iskustva i dojmove o mom novom domu, Dublin-u, u Irskoj.
Ideja se rodila spontano, nakon višegodišnjih neuspješnih prijava za USA Green Card Lottery -
nismo dobili na lotu :) Muž je prije nekoliko godina radio na Bermudima i zbog mene se odrekao odličnog posla i vratio u RH.
Ja sam vodila prilično uspješan i zanimljiv život, ali njega nitko nije posebno cijenio bez obzira na edukacije i internacionalno iskustvo i bili smo sve nezadovoljniji životom u Zagrebu.
 Dakle, ideja se rodila nakon ulaska Hrvatske u EU, posebno
nakon što sam pratila neke postove u Facebook grupi "Idemo u UK i Irsku" i krenula istraživati.
Kad sam došla do informacije da bih ovdje (u Dublinu) zarađivala odlično, i da nam se nude broje prilike za bolji život, odluka je bila laka- WE ARE MOVING TO DUBLIN :)

Pričajući sa prijateljicom u salonu o toj ideji, rekla mi je da ima dobru prijateljicu koja živi već niz godina u
Dublinu i da će me spojiti s njom. Nekako u isto v…

U Irskoj, sol nije obogaćena jodom, što može dovesti do raznih mentalnih problema…

U Irskoj, sol nije obogaćena jodom, što može dovesti do raznih mentalnih problema, problema sa štitnjačom, te poremećaja kod razvoja mozga nerođene djece. Neke stvari uzimamo zdravo za gotovo, ali prilikom selidbe u novu zemlju, pojavljuje se mnogo stvari o kojima nismo ni razmišljali, a nemamo ni relevantne informacije, ponekad od životne važnosti. Zbog bolje ekonomske situacije i razvijenosti zemlje, automatski mislimo da sve funkcionira jednako ili bolje nego u našoj domovini. Ali nije uvijek tako. Cijela kolumna klikni ovdje...