Preskoči na glavni sadržaj

Nemam ideju za današnji naslov :D

Hello again! Nema me nekoliko dana, ne volim pisati kad sam lošije raspoložena. Sad je opet sve o.k. Dakle, nakon "upale uha" koja danima nije prolazila a "liječila" sam je jakim antibioticima, prije 5 dana, u petak bol je postala nepodnošljiva. Šefica me poslala svom bratu u susjednu ljekarnu, pa su zvali neku doktoricu koja je rekla da moram u bolnicu. Uzela sam taxi. Žena vozačica taksija, prvi put sam to doživjela. Dođem na hitni prijem kad ono... "Ako vas boli uho ili oko, doktori su radili do 16h." Pogledam na sat - 16.10h. Niceee. Ne rade do ponedjeljka. Niceee. Dakle, u Dublinu vam je bolje da vas ne boli oko ili uho od petka popodne do ponedjeljka ujutro. Izađem, podignem ruku i stane mi drugi taxi, da, da ovdje se taxi ne mora zvati, ako ste u gradu samo dignete ručicu. Smiješan, simpatičan čovjek za volanom, sa strašno prljavim svijetlim trapericama. Počeo je zazivati gospodina i jaukati glasno da mrzi kad cure nešto boli, i rekao mi je ako odem u drugu bolnicu da me čeka barem 5-6 sati čekanja. Odlučila sam riskirati i pokušati nać doktora u svom predgrađu. Taksista je bio sretan jer sam prva hrvatica ikad koja je sjela u njegov auto i na odlasku mi pohvalio čizmice, nije htio uzeti tip pa smo se kratko natezali oko te siće, pa sam mu nakraju morala ostaviti na sjedalu :) Lijepo od njega, vjerojatno je razmišljao o činjenici da sam tek stigla u grad i da možda nemam novaca. Volim kad su ljudi empatični.
Imala sam sreće, u ljekarni su me uputili doktoru koji je vrata pored njih i 2 min pješke od mog stana. "That's handy", rekli bi Irci :) Doktor je bio odličan, srednjih godina, pitao me što me dovelo u Irsku, jesam li se udala za Irca...Pokazao mi je na ekranu sličicu i činjenicu da mi je uho potpuno zdravo i dijagnozirao nešto, što ne znam ponoviti, ali uglavnom boli me kost vilice, pa me od toga boli i uho. Svaka mu čast, dijagnostičar i pol. Nakon 4 dana i 2 vrste tableta puno manje me boli. Napisao je pismo šefici, nisam radila 2 dana, očekivala sam da ću zbog toga dobiti otkaz ali gle čuda, sve je o.k. Na poslu se svašta događalo prošli tjedan, i ružno i lijepo ali odlučila sam da neću više pisati detalje o tome jer nije profesionalno i mogu zbog toga izgubiti posao. Ima dovoljno drugih tema kad živiš u stranoj zemlji. Uglavnom, šef je svugdje šef, dobar ili loš, ali u normalnim zemljama plaća je daleko bolja od onog što smo mi u Hrvatskoj navikli pa je i lošije dane na poslu lakše preživjeti.
Netko me pitao za vrijeme u Irskoj... Vrijeme je meni fenomenalno. Sad je malo hladnjikavo, ali sunčano i suho. I tako većinu vremena u ovih cca 50 dana. Ponekad puše hladan vjetar, ipak smo na obali, pa sam se oboružala novom kapicom i nosim topli šal. Dok se neke Irkinje uredno šeću u balerinkama čak i japankama. :O Kišobran je uvijek u torbi, jer lagana kišica zarominja povremeno.
Jučer sam opet posjetila Penneys..........ah Penneys, i dalje sam jednako oduševljena tim mjestom. Kupila sam opet dosta stvari, najviše zbog posla, jer mi treba više crne odjeće, iz nekog razloga ovdje frizeri najčešće nose crno i to je nepisano pravilo (hvala Andrei V.S. na informaciji). Naprimjer - za samo 3 eura sam kupila totalno cool remen (da sam bar samo to kupila :D ).
Tjednima u dućanu pored stana prolazim pored njega i tek sam ga neki dan skužila! :* Automat za posudbu filmova!!! :P Kako sam sretna zbog toga!! Najnoviji naslovi svaki petak, ubaciš bankovnu karticu, odabereš film na ekranu i drugi dan ga ubaciš natrag. 2,99eura. Jako sam bila tužna kad su u Zagrebu propale gotovo sve videoteke, sad sam opet sretna, jer obožavam filmove!!
Polako sam počela razmišljati da si nađem neki band u Dublinu, fali mi pjevanje i nastupi, imala sam neke gaže u Zg zadnjih godina, dobro je što sam uvijek pjevala na engleskom pa mi neće biti ništa novo. Samo čekam svoju dragu frendicu opernu pjevačicu da mi izbrusi glas, krenula sam na sate pjevanja, pa stala zbog obveza. Obećala je doći uskoro u posjetu :D Ali polako... Zasad su to sve samo željice, ima vremena.... Veliki pozdrav od vaše Ane.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Moji savjeti ako tražite posao u Dublinu...

Bok ekipa. Za promjenu nećemo puno o meni, nego ću pokušati pomoći nekima od vas. Kao što znate nisam dugo ovdje, tek nešto manje od 3 mjeseca, ali s obzirom da imam specifično zanimanje (udovoljavanje ljudskim željama, idejama, fiks idejama...:) ) i s obzirom da sam u prvih 5 dana uspjela dobiti posao, dati otkaz i naći novi posao, mislim da sam ipak pohvatala neke važne stvari. Puno mailova mi stiže sa raznim pitanjima i odgovaram svima, a ovo je nešto što djeluje nevažno a u mom slučaju se ispostavilo kao jako važno.

Prvi dani u Dublinu...

U ovim blogovima ću opisivati svoja iskustva i dojmove o mom novom domu, Dublin-u, u Irskoj.
Ideja se rodila spontano, nakon višegodišnjih neuspješnih prijava za USA Green Card Lottery -
nismo dobili na lotu :) Muž je prije nekoliko godina radio na Bermudima i zbog mene se odrekao odličnog posla i vratio u RH.
Ja sam vodila prilično uspješan i zanimljiv život, ali njega nitko nije posebno cijenio bez obzira na edukacije i internacionalno iskustvo i bili smo sve nezadovoljniji životom u Zagrebu.
 Dakle, ideja se rodila nakon ulaska Hrvatske u EU, posebno
nakon što sam pratila neke postove u Facebook grupi "Idemo u UK i Irsku" i krenula istraživati.
Kad sam došla do informacije da bih ovdje (u Dublinu) zarađivala odlično, i da nam se nude broje prilike za bolji život, odluka je bila laka- WE ARE MOVING TO DUBLIN :)

Pričajući sa prijateljicom u salonu o toj ideji, rekla mi je da ima dobru prijateljicu koja živi već niz godina u
Dublinu i da će me spojiti s njom. Nekako u isto v…

U Irskoj, sol nije obogaćena jodom, što može dovesti do raznih mentalnih problema…

U Irskoj, sol nije obogaćena jodom, što može dovesti do raznih mentalnih problema, problema sa štitnjačom, te poremećaja kod razvoja mozga nerođene djece. Neke stvari uzimamo zdravo za gotovo, ali prilikom selidbe u novu zemlju, pojavljuje se mnogo stvari o kojima nismo ni razmišljali, a nemamo ni relevantne informacije, ponekad od životne važnosti. Zbog bolje ekonomske situacije i razvijenosti zemlje, automatski mislimo da sve funkcionira jednako ili bolje nego u našoj domovini. Ali nije uvijek tako. Cijela kolumna klikni ovdje...