Preskoči na glavni sadržaj

Irkinja sa tetovažom na hrvatskom?! :D

Hello!    
Nedavno me juniorka u salonu tražila da joj prevedem neke rečenice sa engleskog na hrvatski, jer se želi tetovirati a ne želi tatoo na engleskom :) Brazilku je također tražila da prevede na portugalski.
Kak je to meni smiješno... Pitala sam je zašto uopće želi tetovažu na hrvatskom jeziku, s obzirom da za nju to nema nikakvo značenje, poveznicu... Nakon nekoliko dana ipak je odlučila da to i nije neka ideja. Srećom.
Možda da si ja stavim neki tatoo na poljskom ili, ne znam, rumunjskom?! Haha... Ah te osamnaestogodišnjakinje...

Prekjučer sam bila jedini stylist u salonu. U subotu mi je kolegica rekla da me šefica traži da u utorak odradim cijeli dan solo, uz praktikanticu, jer će sve ostale cure biti na edukaciji. Uvode nam novi kompjuterski sustav u salon. Nisam mogla vjerovati, jer konstantno mislim da mi šefica baš i ne vjeruje 100 % i gnjavim bliske osobe pitanjem "Što misliš, hoću li dobiti otkaz?!". I sad dok ovo pišem se to isto pitam.
Ne brine me to toliko zbog egzistencije, jer vjerujem da u Dublinu mogu naći drugi posao u roku od 2 dana, al zamisli koja bruka da nakon svih ovih postova moram napisati "Dobila sam otkaz"...:D
Znam hrvatski mentalitet i ne sumnjam da bi neki bili oduševljeni takvim razvojem situacije. Ili se varam?!

Whatever... Dan je prošao super, sve pod kontrolom i na vrijeme uz jedno super iznenađenje, baš na dan kad smo nas dvije bile solo, obližnji odličan restoran je odlučio počastiti nas besplatnom platom sa desetak vrsta sendviča. Od njih kupujemo svaki četvrtak i petak sendviče za klijentice, pa povremeno dođe konobar sa platom i počaste nas :) Za klijentice su isključivo, ali taj dan je bio iznimka jer bi jednostavno morale pola toga baciti pa smo se žrtvovale i pojele :) Hahaha... Kolegica mi je iz dućana donijela čokoladno jaje. Jako lijepa gesta. A još je ljepše što sam dobila slobodne dane u srijedu, četvrtak i po običaju nedjelju . Zbog prekovremenih iz Studenog koji mi nisu bili plaćeni.

Na frizuri je taj dan bila neka full poznata spisateljica romana. Kaže da ih je napisala devet i prevedeni su na puno svjetskih jezika. Pokušala se sjetiti jesu li prevedeni na hrvatski, ali definitivno zna da su prevedeni na srpski. Moram se sjetiti pogledati u komp njeno ime pa ću vam staviti link. Baš me zanima jako tko je to.
Strašno je simpatična, jednostavna, nekomplicirana i jako puno me ispitivala zašto sam prodala salon i došla ovdje, kolike su plaće u Hrvatskoj, kolika je satnica, zar je moguće da je lošije nego u Irskoj. Nevjerojatno, koliko puta sam čula od Iraca tu izjavu. Jel ja živim u nekoj drugoj državi ?! Jer stvarno ne vidim tu veliku patnju i recesiju koju spominju neki od njih. Po nekim člancima na netu izgleda da su imali jako jako velika primanja prije nekoliko godina, Poljaci su navodno u 3, 4 godine ovdje uštedili za stan u Poljskoj i puno ih se vratilo doma. Ja se ne vraćam, u to sam sigurna. Osim ako me ne odvuku u lancima sa kuglama oko nogu. :D

Bez obzira na to, svima pričam koliko je Hrvatska prelijepa zemlja ZA ODMOR. Uvijek s naglaskom na te zadnje dvije riječi. :) Jedna od kolegica kaže da sam je potaknula da posjeti RH i ove godine planira s dragim kod nas na more. Najvažnije joj je da hotel ima bazen. Na što sam joj rekla da je kod nas ljeti totalno bezveze provoditi vrijeme na bazenu uz prekrasno toplo more i lijepe plaže. U ambasadi kad smo prijavljivali privremeno boravište, uzela sam prekrasne prospekte sa ljepotama naše zemlje i ostavila ih u Staff  room-u. Mislim da im se jako sviđa. Brazilka kaže da su neka mjesta slična kao u Brazilu, ali tamo je puno sirotinje na cesti uz te ljepote. Tužno :(

S obzirom na sve veći broj mailova, pitanja i pohvala, odlučila sam napraviti i Facebook Page "Život u Dublinu", pa mi možete tamo postavljati pitanja, komentare, lajkati page. Tamo ću stavljati ću više slikica i nekih kraćih informacija o Dublinu. Iz moje perspektive, naravno.  Život u Dublinu

Za kraj ovog posta link pjesme koju jako jako volim i osjećam kao da sam je ja napisala.
http://www.youtube.com/watch?v=vaAVByGaON0
Pusa, Vaša Ana

Primjedbe

  1. "Znam hrvatski mentalitet i ne sumnjam da bi neki bili oduševljeni takvim razvojem situacije." haha predobro

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Moji savjeti ako tražite posao u Dublinu...

Bok ekipa. Za promjenu nećemo puno o meni, nego ću pokušati pomoći nekima od vas. Kao što znate nisam dugo ovdje, tek nešto manje od 3 mjeseca, ali s obzirom da imam specifično zanimanje (udovoljavanje ljudskim željama, idejama, fiks idejama...:) ) i s obzirom da sam u prvih 5 dana uspjela dobiti posao, dati otkaz i naći novi posao, mislim da sam ipak pohvatala neke važne stvari. Puno mailova mi stiže sa raznim pitanjima i odgovaram svima, a ovo je nešto što djeluje nevažno a u mom slučaju se ispostavilo kao jako važno.

Prvi dani u Dublinu...

U ovim blogovima ću opisivati svoja iskustva i dojmove o mom novom domu, Dublin-u, u Irskoj.
Ideja se rodila spontano, nakon višegodišnjih neuspješnih prijava za USA Green Card Lottery -
nismo dobili na lotu :) Muž je prije nekoliko godina radio na Bermudima i zbog mene se odrekao odličnog posla i vratio u RH.
Ja sam vodila prilično uspješan i zanimljiv život, ali njega nitko nije posebno cijenio bez obzira na edukacije i internacionalno iskustvo i bili smo sve nezadovoljniji životom u Zagrebu.
 Dakle, ideja se rodila nakon ulaska Hrvatske u EU, posebno
nakon što sam pratila neke postove u Facebook grupi "Idemo u UK i Irsku" i krenula istraživati.
Kad sam došla do informacije da bih ovdje (u Dublinu) zarađivala odlično, i da nam se nude broje prilike za bolji život, odluka je bila laka- WE ARE MOVING TO DUBLIN :)

Pričajući sa prijateljicom u salonu o toj ideji, rekla mi je da ima dobru prijateljicu koja živi već niz godina u
Dublinu i da će me spojiti s njom. Nekako u isto v…

U Irskoj, sol nije obogaćena jodom, što može dovesti do raznih mentalnih problema…

U Irskoj, sol nije obogaćena jodom, što može dovesti do raznih mentalnih problema, problema sa štitnjačom, te poremećaja kod razvoja mozga nerođene djece. Neke stvari uzimamo zdravo za gotovo, ali prilikom selidbe u novu zemlju, pojavljuje se mnogo stvari o kojima nismo ni razmišljali, a nemamo ni relevantne informacije, ponekad od životne važnosti. Zbog bolje ekonomske situacije i razvijenosti zemlje, automatski mislimo da sve funkcionira jednako ili bolje nego u našoj domovini. Ali nije uvijek tako. Cijela kolumna klikni ovdje...