Preskoči na glavni sadržaj

Opet ova prigorska frizerka, zar ne može naći neke irske novine da za njih pričaJako lijep mjesec je iza mene, zezam se da sam više bila u medijima nego doma. Intervju za Index.hr, pa nakon 6 dana objava moje zadnje kolumne također u Indexu. Pa čitanje hejterskih komentara koji me uopće nisu pogodili, osim što sam ih sve pročitala, pa su me ipak nakraju iživcirali. Ali eto, jedan je napisao " opet ova prigorska frizerka, zar ne može naći neke irske novine da za njih priča ". Razveselilo me što očito već i svi trolovi znaju moje ime, iživciralo me ovo " prigorska ", jer mi ljepše zvuči   " zagrebačka " ili " samoborska ", ali najtočnije bi bilo trenutno " dublinska "  frizerka.  I zanimljivo, kao da su ga čuli u Irskoj, samo nekoliko dana kasnije mi je ponuđeno da pričam za irske novine. Odlične, " Irish Times ". Nakon RTE1, predstavila sam mjesto gdje radim pred kamerama jednih od najčitanijih dnevni novina u Irskoj u sklopu članka " Najboljih 10 salona za muškarce u Irskoj. "

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Moji savjeti ako tražite posao u Dublinu...

Bok ekipa. Za promjenu nećemo puno o meni, nego ću pokušati pomoći nekima od vas. Kao što znate nisam dugo ovdje, tek nešto manje od 3 mjeseca, ali s obzirom da imam specifično zanimanje (udovoljavanje ljudskim željama, idejama, fiks idejama...:) ) i s obzirom da sam u prvih 5 dana uspjela dobiti posao, dati otkaz i naći novi posao, mislim da sam ipak pohvatala neke važne stvari. Puno mailova mi stiže sa raznim pitanjima i odgovaram svima, a ovo je nešto što djeluje nevažno a u mom slučaju se ispostavilo kao jako važno.

Prvi dani u Dublinu...

U ovim blogovima ću opisivati svoja iskustva i dojmove o mom novom domu, Dublin-u, u Irskoj.
Ideja se rodila spontano, nakon višegodišnjih neuspješnih prijava za USA Green Card Lottery -
nismo dobili na lotu :) Muž je prije nekoliko godina radio na Bermudima i zbog mene se odrekao odličnog posla i vratio u RH.
Ja sam vodila prilično uspješan i zanimljiv život, ali njega nitko nije posebno cijenio bez obzira na edukacije i internacionalno iskustvo i bili smo sve nezadovoljniji životom u Zagrebu.
 Dakle, ideja se rodila nakon ulaska Hrvatske u EU, posebno
nakon što sam pratila neke postove u Facebook grupi "Idemo u UK i Irsku" i krenula istraživati.
Kad sam došla do informacije da bih ovdje (u Dublinu) zarađivala odlično, i da nam se nude broje prilike za bolji život, odluka je bila laka- WE ARE MOVING TO DUBLIN :)

Pričajući sa prijateljicom u salonu o toj ideji, rekla mi je da ima dobru prijateljicu koja živi već niz godina u
Dublinu i da će me spojiti s njom. Nekako u isto v…

U Irskoj, sol nije obogaćena jodom, što može dovesti do raznih mentalnih problema…

U Irskoj, sol nije obogaćena jodom, što može dovesti do raznih mentalnih problema, problema sa štitnjačom, te poremećaja kod razvoja mozga nerođene djece. Neke stvari uzimamo zdravo za gotovo, ali prilikom selidbe u novu zemlju, pojavljuje se mnogo stvari o kojima nismo ni razmišljali, a nemamo ni relevantne informacije, ponekad od životne važnosti. Zbog bolje ekonomske situacije i razvijenosti zemlje, automatski mislimo da sve funkcionira jednako ili bolje nego u našoj domovini. Ali nije uvijek tako. Cijela kolumna klikni ovdje...