Preskoči na glavni sadržaj

Još jedna (Nova) godina u Irskoj…


Otkako sam počela ovaj blog prevoditi na engleski jezik , life-in-dublin.com , polagano me počela prepoznavati i strana publika, te sam ljetos osvanula u najcjenjenijim dnevnim novinama, “The Irish Times-u”, kao jedan od najčitanijih članaka tog dana. Zanimalo ih je sve o meni, novinarka mi je čak uspjela izmamiti suzu, sa neočekivanim pitanjima kao što je moje odrastanje u Hrvatskoj za vrijeme rata. Zanimalo ju je zašto pišem blog, kako sam živjela u Hrvatskoj, što mislim o životu u Irskoj, kako su se djeca prilagodila.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Prvi dani u Dublinu...

U ovim blogovima ću opisivati svoja iskustva i dojmove o mom novom domu, Dublin-u, u Irskoj.
Ideja se rodila spontano, nakon višegodišnjih neuspješnih prijava za USA Green Card Lottery -
nismo dobili na lotu :) Muž je prije nekoliko godina radio na Bermudima i zbog mene se odrekao odličnog posla i vratio u RH.
Ja sam vodila prilično uspješan i zanimljiv život, ali njega nitko nije posebno cijenio bez obzira na edukacije i internacionalno iskustvo i bili smo sve nezadovoljniji životom u Zagrebu.
 Dakle, ideja se rodila nakon ulaska Hrvatske u EU, posebno
nakon što sam pratila neke postove u Facebook grupi "Idemo u UK i Irsku" i krenula istraživati.
Kad sam došla do informacije da bih ovdje (u Dublinu) zarađivala odlično, i da nam se nude broje prilike za bolji život, odluka je bila laka- WE ARE MOVING TO DUBLIN :)

Pričajući sa prijateljicom u salonu o toj ideji, rekla mi je da ima dobru prijateljicu koja živi već niz godina u
Dublinu i da će me spojiti s njom. Nekako u isto v…

Božićno ludilo je počelo......

Ovaj tjedan me doslovno pregazio. Google party, AIB bank party i još čini mi se 195 partya. U srijedu sam bila slobodna ali zato sam ostale dane radila od 7.30 a dolazila doma u 18h, kad mi se posrećilo. U petak kad je bilo najviše partya probudila sam se u 5.45, jurila na vlak u 6.30 a glupi fen i četke sam ispustila iz ruku tek u 18.30h!! O.k. imala sam pauzu od 1h, ali kao da i nisam. U jednom trenu je u salonu bilo toliko busy, jednostavno nevjerojatno.Brazilka i ja smo nakraju u staff room izvodile neke joga vježbe istezanja, haha.... Nije da prakticiram jogu, ali kad radiš ovaj posao vježbe istezanja ti dođu nešto kao disanje, bez toga nebi preživio. Danas, nedjelja... Probudila sam se jedva, živčana, umorna... Uz nessicu sam morala popiti Ibuprofen, doživjela sam već takve napore u svom salonu, ali ovaj curly blow dry ovdje, nevjerojatno... Ako žena ima afro kovrčavu kosu, odmah znam da želi ravnu i glatko isfeniranu. Ako ima ravnu, tanku želi puuuno kose, kovrčave, naravno. Čo…

U Irskoj, sol nije obogaćena jodom, što može dovesti do raznih mentalnih problema…

U Irskoj, sol nije obogaćena jodom, što može dovesti do raznih mentalnih problema, problema sa štitnjačom, te poremećaja kod razvoja mozga nerođene djece. Neke stvari uzimamo zdravo za gotovo, ali prilikom selidbe u novu zemlju, pojavljuje se mnogo stvari o kojima nismo ni razmišljali, a nemamo ni relevantne informacije, ponekad od životne važnosti. Zbog bolje ekonomske situacije i razvijenosti zemlje, automatski mislimo da sve funkcionira jednako ili bolje nego u našoj domovini. Ali nije uvijek tako. Cijela kolumna klikni ovdje...